History

1894 Construction Mill Joannus

The roots of our organization go back to 1894: the construction of the mill Joannus in Heumen. The mill ground grain into flour in a traditional way, providing bakers in the area with raw materials for their products.


1982 Start family business Joannusmolen

The takeover of the mill by Wim Thönissen in 1982 from the miller marks the start of the Joannusmolen family business. Nice to know: Joannusmolen was the first organic flour producer in the Netherlands in 1982.

 

2022 Joannusmolen in a new jacket

In order to be at the forefront of the dazzling Instagram images, Joannusmolen has given all products and all communication a new look. The fun radiates from it - and that's exactly what we want: to make the world a little more fun.

 • 1894 Bouw Molen Joannus

  De wortels van onze organisatie liggen in 1894: de bouw van de molen Joannus in Heumen. De molen maalde op traditionele wijze graan tot meel, waarmee bakkers in de omgeving werden voorzien van grondstoffen voor hun producten.

 • 1982 Start familiebedrijf Joannusmolen

  De overname van de molen door Wim Thönissen in 1982 van de molenaar markeert de start van het familiebedrijf Joannusmolen. Leuk om te weten: Joannusmolen was in 1982 de eerste biologische meelproducent van Nederland.

 • 1985 Eerste EKO keurmerk voor Joannusmolen

  Al in 1985 kreeg Joannusmolen het EKO keurmerk als 1 van de eerste bedrijven in Nederland. Duurzame en goede voeding is onderdeel van het Joannusmolen DNA.

 • 1994 Verhuizing van Heumen naar Cuijk

  Om de groei van onze organisatie te kunnen faciliteren verhuisden wij in 1994 van Heumen naar Cuijk.

 • 2004 Gestart met extrusie voor snacks (baby’s, kinderen en volwassenen)

  Wij geloven al 15 jaar in de voordelen die extrusie voor snacks biedt. Deze technologie hebben wij goed in de vingers. Lees hier meer over extrusie.

 • 2019 Nieuwe productielocatie met hightech productielijnen Cuijk

  In 2019 zijn wij gestart om onze productielocatie klaar te maken voor de toekomst. Om onze sterke groei te faciliteren, hadden wij behoefte aan een compacte, maar zeer geavanceerde productielijn. De productiecapaciteit en de effectiviteit verbeterden daardoor ook sterk.

 • 2022 Actief in meer dan 30 landen, waaronder de Verenigde Staten en China

  Joannusmolen is samen met haar partners actief in meer dan 30 landen, waaronder de Verenigde Staten en China. Wij werken gemakkelijk samen met mensen uit verschillende culturen. Joannusmolen wordt door klanten wereldwijd geroemd om haar open communicatie en expertise.

 • 2022 Joannusmolen in een nieuw jasje

  Om ook in de tijd van de spetterende instagram plaatjes voorop te lopen, heeft Joannusmolen alle producten en ook alle communicatie in een nieuw jasje gestoken. Het plezier straalt ervan af - en dat is precies wat we willen: de wereld een beetje leuker maken.